Σελίδες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κατασκευή πεταλούδας.

Θα χρειαστείτε κόλα, ψαλίδι, γκοφρέ χαρτί σε διάφορα χρώματα για να κάνετε τα φτερά και να τυλίξετε το σώμα της πεταλούδας, συρματάκια πίπας και το τελειωμένο χαρτί τουαλέτας για το σώμα της πεταλούδας.

Κολλήστε ή συρράψτε ένα κομμάτι γκοφρέ γύρω από το τελειωμένο χαρτί τουαλέτας(μπορείτε επίσης όμως να το βάψετε με κηρομπογές). Στη συνέχεια πάρτε 3 χρώματα από γκοφρέ χαρτί. Κόψτε τα σε σχήμα φτερών το ένα μικρότερο από το άλλο και κολλήστε τα στο σώμα της πεταλούδας. Για να ομορφύνετε τα φτερά μπορείτε να ρίξετε χρυσόσκονη. Τέλος φτιάξτε τις κεραίες με συρματάκια πίπας. Καλή επιτυχία!!!

Κάρτες για την γιορτή της μητέρας,



Σας παραθέτω δύο ιδέες για κάρτες για την γιορτή της μητέρας. Μπορείτε να δουλέψετε μόνο με γκοφρέ χαρτι κάνοντας μπαλίτσες ή με χαρτόνι και γκοφρέ. Μέσα στην κάρτα μπορείτε να γράψετε ένα ποίημα, να κολλήσετε μια φωτογραφία του παιδιού ή ακόμη καλύτερα να ζητήσετε απο το παιδί να σας πει τι θα έλεγε στην μαμά του. Καλή επιτυχία!!

Κατασκευή για την γιορτή της μητέρας


Ζωγραφίστε την κορνίζα ή κολλήστε αποξηραμένα λουλούδια. Για να γίνει η κατασκευή σας ακόμη πιο όμορφη φτιάξτε μια κορνίζα απο χοντρό χαρτόνι και κολλήστε πάνω αποξηραμένα ή χάρτινα λουλούδια, πούπουλα ή οτι άλλο θεωρείτε εσείς κατάλληλο. Μπορείτε να γράψετε μέσα αυτο το ποίημα ή ακόμα καλύτερα να κολλήσετε μια φωτογραφία του παιδιού.

Κατασκευή για την πρωτομαγιά

Κάτι πολύ εύκολο και γρήγορο. Ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι που εσείς θα στολίσετε με τα παιδιά. Αρχικά μπορείτε να διαβάσετε το ποίημα που περιέχει και μετά να ζωγραφίσετε το στεφάνι ή ακόμα καλύτερα να κάνετε κολάζ με χρωματιστά χαρτόνια ή με αποξηραμένα λουλούδια. Στο τέλος ρίξτε αν θέλετε λίγη χρυσόσκονη για να γίνει το στεφάνι σας πιο εντυπωσιακό.